APK installeren op Android smartphone

De meeste Android gebruikers downloaden en installeren de applicaties via de Google Play Store. Maar je kan ook applicaties downloaden op internet welke meestal niet verkrijgbaar zijn in de Google Play Store, deze bestanden download je vaak als apk bestand. Maar hoe krijg je deze APK files op je smartphone?

APK installeren:

Standaard zijn de meeste Android telefoons niet uitgerust met een filemanager, met een filemanager is het mogelijk op door diverse bestanden te bladeren welke geïnstalleerd zijn op je telefoon. In de Google Play Store zijn diverse file managers aanwezig waaronder de applicatie ASTRO, dit is een filemanager waarmee je apps kan installeren waaronder .APK bestanden. Met de applicatie kan je door het file systeem bladeren op je telefoon waardoor je de applicaties kan installeren.

Ook kan je de applicatie App Installer gebruiken hiermee zoekt de applicatie automatisch naar geïnstalleerde APK files welke je uiteindelijk in de app kan installeren, hierdoor hoef je niet door je hele telefoon te zoeken naar de juiste bestanden.

Vorig artikelSamsung bevestigd Galaxy Watch
Volgend artikelAanbieding: iPhone 4+ abonnement met totaal 43% korting

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in