Microsoft komt dit jaar met 7-inch Windows 8 tablets

Microsoft heeft de minimale schermresolutie van tablets verlaagd voor hardware fabrikanten. Daarom zou Microsoft waarschijnlijk bezig zijn met de ontwikkeling van kleinere Windows 8 tablet met een scherm formaat van 7-inch.

In de laatste Windows Certification Newsletter, een nieuwsbrief die Microsoft stuurt naar hardwarefabrikanten die Windows 8/RT-toestellen willen maken, voert Microsoft een opvallende wijziging door. De schermresolutie van 1366×768 pixels is verlaagd naar 1024×768 pixels, de wijzigingen zijn onmiddellijk in werking gezet.

Windows-8-tablet

System.Client.Tablet.Graphics.MinimumResolutie versoepeld voor Windows 8
“We veranderen de System.Client.Tablet.Graphics.MinimumResolutie vereisten om een consequente minimumresolutie te creëren van 1.024 x 768 met een diepte van 32 bits voor alle formaatverhoudingen van Windows 8-systemen.

De fysieke afmetingen van het schermpaneel moet nog steeds overeenkomen met de schermverhouding van de native resolutie. Dit impliceert niet dat we partners aanmoedigen om regelmatig een lage schermresolutie te gebruiken. In feite zien we dat consumenten de schermen omarmen met hogere resolutie die een geweldige Windows-ervaring opleveren.

We begrijpen dat partners die ontwerpen verkennen voor bepaalde markten de grotere flexibiliteit in ontwerp behulpzaam kunnen vinden”, aldus Microsoft.

Vorig artikelDe 1 april 2013 grappen van Google
Volgend artikelBelkin komt met Ultimate Keyboard Case voor de iPad

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in