Hoe kan ik mijn Android smartphone updaten?

Regelmatig komt er een nieuwe Android versie op de markt of een verbeterde versie van de fabrikant. Het is belangrijk indien beschikbaar dat je de Android updates installeert, dit om problemen te voorkomen en omdat er vaak bugs zijn opgelost waardoor de smartphone toch een stuk veilig werkt. De telefoon fabrikant stelt de desbetreffende update beschikbaar voor je toestel, bij Samsung en HTC zie je vaak dat er een aparte skin over heen geïnstalleerd is waaronder bij HTC: Sense en bij Samsung: Touchwiz. De telefoonfabrikant kan besluiten dat je toestel niet goed genoeg is voor de nieuwe update, vaak zie je dat alleen de high-end smartphone’s een update naar de nieuwste Android versie ontvangen.

android-logo1

Checken of er een update beschikbaar is?

Op je smartphone kan je erg makkelijk opzoeken of er al nieuwe updates beschikbaar zijn. Doormiddel van onderstaande stappen kan je controleren of je telefoon is voorzien van de laatste versie.

  1. Ga naar ‘instellingen’
  2. Ga naar ‘over telefoon’
  3. Klik op ‘update controleren’

Indien er een update beschikbaar is kan je deze downloaden en installeren, let wel op dat je geen grote update’s download als je online bent via een 3G verbinding, wij raden aan om de update altijd te installeren via WiFi of doormiddel van een computer. Problemen met een update? plaats doormiddel van onderstaande reactie formulier een reactie.

 

Vorig artikeliOS 6.1.4 niet mogelijk om te jailbreaken
Volgend artikelHoe kan ik op mijn Android smartphone mobiel internet uitschakelen

1 REACTIE

  1. beste meneer, mevrouw,

    de wolfgang smartphone at-as45ips heeft niet de mogelijkheid van controleren van updates via instellingen /over de telefoon.
    De site van Wolfgang zal een update wellicht aankondigen als download.
    Hoe krijg je die update dan geïnstalleerd op de telefoon?

    groet
    Zonne

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in