LinkedIn werft in één kwartaal 16 miljoen nieuwe leden; 2 per seconde

LinkedIn maakte vannacht de kwartaalcijfers bekend en deze waren uitermate positief. Het aantal leden groeide met 16 miljoen en de omzet steeg met 73 procent. Op het moment heeft LinkedIn ruim 218 miljoen gebruikers.

Positieve cijfers

Het bedrijf presenteerde de kwartaalcijfers en hieruit blijkt dat er iedere seconde twee aanmeldingen afgehandeld worden. Vorig jaar telde het sociale netwerk nog 161 miljoen leden, vandaag de dag zijn het er ruim 218 miljoen. ConScore berekende het aantal unieke bezoekers en kwam uit op 132 miljoen. Daarnaast steeg ook de omzet fors; van 188 miljoen naar 325 miljoen dollar, een stijging van 73 procent. De nettowinst is ook erg positief, het afgelopen kwartaal werd 22,6 miljoen dollar genoteerd, tegen ‘slechts’ 5 miljoen dollar een jaar eerder.

Gebruikersstatistieken

Ruim 64 procent van alle LinkedIn-gebruikers kwam het afgelopen kwartaal van buiten de Verenigde Staten, toch haalde het bedrijf bijna 62 procent van haar omzet uit het thuisland. Europa, Azië en het Midden-Oosten zijn samen goed voor bijna 23 procent van de omzet, overige landen zorgen voor de resterende 15 procent.

Reageren

Al met al erg positieve cijfers voor LinkedIn. Gebruik jij LinkedIn, en zo ja, ben je er tevreden over? Heeft het je geholpen met bijvoorbeeld je werk? En als geen LinkedIn gebruikt, waarom dan niet?

Vorig artikelReview: Coolermaster CM Storm Recon gamemuis
Volgend artikel‘Nieuwe Galaxy Camera opgedoken’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in