Google Hangouts app grootste Whatsapp concurrent

Google heeft woensdag tijdens het I/O evenement een nieuwe dienst geïntroduceerd met de naam Google Hangouts. Hangouts is een app waarmee je berichten kan uitwisselen tussen andere app gebruikers op diverse platformen waaronder Google en Android. Google Hangouts is een concurrent van Whatsapp, als is het voor Google moeilijk om de populaire Whatsapp applicatie te verslaan.

De app is voorzien van een integratie tussen diverse andere Google diensten, zo werkt de applicatie samen met Chrome, Google+ en Gmail. Je kan vanuit Chrome of Gmail berichten rechtstreeks naar iemand sturen zonder het gebruik van een smartphone.

Er zijn ook aanwijzingen dat Google van plan is om sms te integreren in Hangouts, net als Apple doet in zijn iMessage. De nieuwe dienst vervangt de oudere Google Talk applicatie, Google Messenger en iMessage. De Hangouts applicatie is beschikbaar voor Android, iPhone en te benaderen vanuit Gmail, Google+ en Chrome.

google-hangouts

 

Vorig artikelAvast Virusscanner blokkeert website Outlook.com
Volgend artikelBinnenkort komt Apple met nieuw model MacBook Air?

1 REACTIE

  1. Het is Google.
    Briefgeheim bestaat niet.
    Al je inhoudelijke berichten worden gebruikt voor door hun te bepalen doeleinden waarvan de meest voordehandliggende reclame en antiterrorisme.
    Het is pas geslaagd zodra het private is en je gesprek met pietje niet eerst langs corp A, B en C gaat alvorens bij pietje te belanden.
    XMPP met Jingle(ook van Google, maar zonder phone home of google als nexus) is vooralsnog het enige echte alternatief op whatapp, msn en skype ea.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in