Google’s standaard toetsenbord + download

 

Vandaag heeft Google het standaard-toetsenbord van Android in de Google Play Store gezet. Het biedt gebruikers een stock-Android ervaring en alle mogelijkheden die vanaf Android 4.2 te vinden zijn. Google’s toetsenbord is geschikt voor zowel smartphones als tablets en werkt vanaf Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Pure Androidervaring

De meeste telefoons hebben niet de beschikking over het stock-Android toetsenbord, fabrikanten sleutelen er wat aan zodat het in hun UI past, denk bijvoorbeeld aan Samsung en HTC. De laatste weken heeft Google al diverse stock-Android elementen via de Play Store naar de gebruikers gebracht en het toetsenbord is de volgende stap. Het toetsenbord komt dus rechtstreeks van Google, zonder enige aanpassing van fabrikanten.

Mogelijkheden

Het toetsenbord beschikt over de mogelijkheden die samen met Android 4.2 Jelly Bean geïntroduceerd werden. Denk bijvoorbeeld aan typen via gebaren, spraakinvoer en de automatische aanvulling van zinnen. Er is alleen één voorwaarde; je Androidapparaat moet op versie 4.0 of hoger draaien. Het maakt dus niet uit of je een Sony, HTC, ASUS, Samsung of Acer gebruikt, het werkt voor ieder merk.

Downloaden

Het toetsenbord staat nog geen dag in de Play Store maar gebruikers zijn vooralsnog laaiend enthousiast, ze geven het toetsenbord 4,7 van de 5 sterren. Niet onbelangrijk, het toetsenbord is gratis te downloaden, dus Swiftkey heeft er een geduchte tegenstander bij. Ik heb Google’s toetsenbord direct gedownload op de Sony Xperia Z en ASUS MeMo Pad Smart 10 en na wat uren gebruik kan ik zeggen dat die score wel terecht is. Het werkt erg goed en ziet er ook strak uit.

Mocht je Google’s toetsenbord willen proberen, downloaden kan hier voor zowel smartphones als tablets.

Bron: Google

Google's toetsenbord

 

Vorig artikel‘Sony Xperia Z krijgt binnenkort ook Stock android’
Volgend artikelBlackberry Z5 op de foto gezet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in