Handleiding: iOS 7 installeren zonder UDID en developer account

Maandagavond heeft Apple de eerste beta vrijgeven van de nieuwe iOS interface, normaal gesproken kan je alleen als developer registeren voor een beta aangezien ieder iDevice geregistreerd moet worden doormiddel van een UDID code. Bij de eerste beta van iOS 7 is dit niet van toepassing, waardoor je ook zonder account iOS 7 werkend kan krijgen voor de iPhone, iPad en iPod. Doormiddel van onderstaande handleiding kan je een iDevice updaten naar de eerste iOS 7 beta zonder het gebruik van een UDID of registratie code.

iOS-7-overzicht1

Het installeren zonder een UDID code is niet geheel zonder risico, na een bepaalde tijd zal de beta versie verlopen waardoor je moet updaten naar een nieuwe versie, het is momenteel nog onduidelijk of bij de toekomstige update’s het van belang is om je toestel toch te voorzien van een UDID code.

Momenteel zijn er nog vele bugs in de nieuwe versie. Daarom zal de nieuwe versie bij een bepaald aantal apps nog niet geheel soepel draaien en zal je batterij percentage in de eerste weken snel naar beneden gaan. Ook zullen diverse nieuwe functie’s nog niet werken welke uiteraard later wel beschikbaar zullen zijn in de latere beta versie’s.

Stappenplan:

Allereerst is het belangrijk om een backup te maken van de huidige versie, je moet er wel voor zorgen dat je iPhone, iPod of iPad minimaal is voorzien van iOS 6.1.3. Het is momenteel nog niet mogelijk om een iOS 7 backup te restoren op iOS 6.

  1. Download iTunes 11.04 voor Windows of Mac
  2. Update je toestel naar iOS 6.1.3 zonder jailbreak
  3. Download IPSW voor iOS 7
  4. Connect iDevice naar iTunes
  5. Houd de shift knop in bij het klikken op de knop ‘Zoek naar update’
  6. Selecteer de iOS 7 IPSW firmware
  7. Klik op de knop ‘werk bij’
Vorig artikeliOS 7 geeft melding bij niet officiƫle lighting kabel
Volgend artikelMogelijk virus op website schoolgemeenschap IBN Ghaldoun

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in