Groot lek aanwezig in Android voor 99 procent van de toestellen

Het beveiligingsbedrijf Bluebox heeft een groot beveiligingsprobleem ontdekt in Android, het probleem is waarschijnlijk aanwezig bij 99 procent van alle toestellen. Op dit moment is alleen de Galaxy S4 beveiligd tegen de lek. Volgens het beveiligingsbedrijf is het mogelijk om APK bestanden aan te passen zonder het aanpassen van de beveiligingssleutel.

Beveiligingsbedrijf Bluebox lijkt een grote lek gevonden te hebben in Android, een lek wat bovendien niet zomaar is te dichten, toestellen met Android versie 1.6 en hoger zijn hier zeer gevoelig voor, momenteel is alleen de Samsung Galaxy S4 beveiligd tegen het probleem, het is mogelijk om een app aan te passen en deze te vullen met eigen code waardoor de app gebruikt kan worden voor kwaadwillende doeleinde.

Google zou inmiddels de Play Store al hebben aangepast waardoor het onmogelijk is zo’n aangepaste app via de Play Store te verspreiden maar mogelijk kan de update wel via andere wegen binnenkomen. Het is nog onduidelijk wanneer er een patch zal vrijkomen voor de update.

Android-4.3

 

Vorig artikelAfbeeldingen Lumia EOS gelekt
Volgend artikelEA komt binnenkort waarschijnlijk met offlinemodus Simcity

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in