Verloren Android telefoon terug vinden met Android Device Manager

Binnenkort is het mogelijk om een verloren Android telefoon terug te vinden via het recent aangekondigde Android Device Manager, later deze maand komt Google met de nieuwe applicatie welke je kan downloaden vanuit de Google Play Store. Met de tool is het mogelijk om meerdere apparaten te koppelen aan het programma waardoor je meerdere smartphone’s, of tablet kan terug vinden.

Met het programma heb je de mogelijkheid om een geluid af te spelen, dit is erg makkelijk als je de telefoon niet meer kan vinden, deze functie werkt ook als de telefoon op stil staat. Het programma is voorzien van een Google map, met daarom de laatste locatie waar de telefoon zich bevind. Hierdoor is het mogelijk om bij diefstal of verlies de locatie van de telefoon te volgen. Ook kan je bij diefstal de gegevens van de smartphone wissen.Ā Hierdoor kunnen gevoelige gegevens en belangrijke bestanden minder snel in de verkeerde handen vallen.

Volgens de verwachting komt de app later deze maand beschikbaar in de Google Play Store. Wel heb je minimaal Android 2.2 nodig om de applicatie te kunnen draaien.

android-device-manager

Vorig artikelNieuwe update vrijgegeven voor Sony Xperia Z, ZL en ZR
Volgend artikelOfficiƫle Google Adsense app uitgebracht voor Android

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in