Vroege versie Android device manager beschikbaar als download

Deze week heeft Google de app Android Device Manager officieel aangekondigd, momenteel is volgens de website Android Police de app al via diverse android toestellen binnen te halen, het gaat hierbij niet om de officiële versie, maar om een vroege versie (beta). De vroege versie komt binnen via Google Play Services-versie 3.2.25. Je kan nog zeer weinig met de applicatie, aangezien je alleen nog maar kan aanvinken of je gebruik wilt maken van Android Device Manager. Wel zijn de functie’s al aanwezig in de broncode van de apk.

Met het programma heb je de mogelijkheid om een geluid af te spelen, dit is erg makkelijk als je de telefoon niet meer kan vinden, deze functie werkt ook als de telefoon op stil staat. Het programma is voorzien van een Google map, met daarom de laatste locatie waar de telefoon zich bevind. Hierdoor is het mogelijk om bij diefstal of verlies de locatie van de telefoon te volgen. Ook kan je bij diefstal de gegevens van de smartphone wissen. Hierdoor kunnen gevoelige gegevens en belangrijke bestanden minder snel in de verkeerde handen vallen.

Volgens de verwachting komt de app later deze maand beschikbaar in de Google Play Store. Wel heb je minimaal Android 2.2 nodig om de applicatie te kunnen draaien.

android-device-manager

Vorig artikelWhatsapp Tip: Media bestanden niet automatisch in mediabibliotheek
Volgend artikelNieuwe details en afbeeldingen gelekt van HTC One Max smartphone

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in