Ubuntu Touch komt op 17 oktober

Canonical het bedrijf achter Ubuntu Touch heeft vandaag laten weten dat het nieuwe mobiele besturingssysteem vanaf 17 oktober beschikbaar zal zijn. Dit betekent dat men nog steeds op schema ligt met de release van een stabiele versie van het Ubuntu Touch OS. De eerste versie heeft momenteel ondersteuning voor de Google Galaxy Nexus en de Nexus 4. Waarschijnlijk zal Ubuntu Touch met de tijd beschikbaar komen voor meerdere gebruikers.

ubuntu-lead-1

Een wereldwijde commerciële omarming van Ubuntu Touch lijkt langer op zich te laten wachten na het mislukken van de Ubuntu Edge smartphone campagne. Daarom moet je beschikken over een Nexus 4 of een Galaxy Nexus. Heb je een andere smartphone? dan is het nog onbekend wanneer ubuntu Touch beschikbaar zal komen. Het software pakket draait niet zonder aanpassingen, je moet namelijk eerst je telefoon tweaken om gebruik te kunnen maken van Ubuntu Touch.

Als Ubuntu Touch tijdens de lancering enorm populair zal worden, is de kans zeer aanwezig dat het nieuwe OS in een korte tijd openbaar beschikbaar zal komen voor meerdere Android toestellen.

Vorig artikeliOS 6 beschikbaar voor Apple TV
Volgend artikelTip: Verleng je accuduur onder iOS 7

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in