Samsung gebruikt regioslot tegen import

Samsung vind het niet fijn dat zijn smartphones en tablets doormiddel van grijze import verkocht worden in Nederland. Veel van deze producten komen uit Azië waar de prijs van een toestel of tablet een stuk goedkoper is. Samsung heeft enkele toestellen uitgerust met een regioslot waardoor de telefoon welke geïmporteerd is vanuit  Azië niet meer gebruikt kan worden in Nederland.

Aanvankelijk was er onduidelijkheid over het regioslot; gebruikers waren bang dat buitenlandse sim-kaartjes niet in het toestel zouden werken, waardoor internetten op vakantie onmogelijk gemaakt werd. Dit is niet zo, een regioslot kan je zien als een soort simlock voor een telefoon. De Samsung Galaxy Note III moet namelijk eerst geactiveerd worden met een simkaart uit de juiste regio, nadat de juiste simkaart is geplaats is het ook mogelijk om sim kaarten uit anderen landen te gebruiken.

Wie dus een toestel uit het buitenland wil importeren, zal moeten zorgen dat deze daar eerst geactiveerd is, koop je een toestel uit Azië dan moet je deze ook in Azië activeren met een simkaart. Samsung verwacht dat hierdoor de grijzen import verminderd zal worden.

1380280093

Vorig artikelSpecificaties en afbeeldingen Xperia Z1 Mini opgedoken
Volgend artikeliPhone wachtwoord ook in iOS 7.0.2 te omzeilen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in