Philips zal nieuwe smart TV’s uitrusten met Android

Philips heeft vandaag samen met TP vision laten weten dat het bedrijf TV’s zal gaan produceren welke zullen beschikken over Android. TP Vision heeft een licentie bij Philips om de merknaam van de Nederlandse fabrikant om Android met Philips’s tv’s te combineren. 

Philips,Android

Volgens het persbericht zullen de TV’s beschikken over een nog onbekende quad core processor. Doormiddel van Android is het voor gebruikers mogelijk om applicaties uit de store te installeren en te gebruiken voor de tv. Volgens het perbericht krijgt Philips smart tv ook toegang tot de Google Play Store waardoor er vele applicaties geïnstalleerd kunnen worden. Volgens het bedrijf TP Vision komt de focus vooral te liggen bij games. In eerste instantie worden de televisies voorzien van Android 4.2 Jelly Bean, hierdoor is het mogelijk om een controller te installeren.

De eerste Android tv’s zullen snel op de markt komen aangezien Philips momenteel plannen heeft voor een launch in het tweede kwartaal van dit jaar. Rond volgend jaar moet een groot deel van de tv’s gaan draaien op Android. Bij het begin zullen voornamelijk de duurdere modellen draaien op Android.

Vorig artikelE Fun komt met twee nieuwe Android tablets
Volgend artikelSamsung komt met nieuwe Galaxy Camera 2

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in