‘Specificaties Samsung Galaxy S5 bevestigd’

Dat de Samsung Galaxy S5 er binnenkort aan zal komen is inmiddels wel duidelijk. Volgens diverse geruchten zal Samsung de nieuwe smartphone tijdens een eigen evenement op 15 maart in Londen aankondigen, waar het bedrijf naast de Galaxy S5 waarschijnlijk ook de nieuwe smartwatch op de markt zal brengen. De website Sammobile heeft enkele specificaties ontvangen van de nieuwe smartphone. 

Samsung-Galaxy-S5

Volgens de laatste geruchten beschikt de nieuwe smartphone over een behuizing uit metaal en kunststof, er komen namelijk twee versies waarvan één in een metalen versie en één kunststof variant welke een stuk goedkoper zal worden. De metalen versie zal verkocht worden voor 800 euro terwijl het kunststof model voor 650 euro over de toonbank zal gaan.

Scherm:

Het scherm van de Galaxy S5 is een Super Amoled scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Waarschijnlijk beschikt de smartphone over een resolutie van 560 pixels per inch. De grootte van het scherm krijgt waarschijnlijk een diagonaal rond de 5,25-inch.

Processor:

De Samsung Galaxy S5 krijgt net zoals de S4 en Note 3 waarschijnlijk verschillende processors welke voor verschillende regio’s bedoeld zijn. Sommige landen krijgen een S5 variant met Samsung’s eigen Exynos 6 octacore processor – in andere landen zal de Galaxy S5 het eerste toestel zijn dat in de schappen ligt met Qualcomm’s gloednieuwe Snapdragon 805 SoC. Beide chipsets krijgen een flinke snelheids verbetering wat richting de 2,5Ghz zal komen.

Beschikbaarheid:

Samsung zal volgens de Italiaan Flavio Piccioni de nieuwe Samsung Galaxy S5 half maart in Londen aankondigen. Flavio Piccioni is zeker geen onbekende en heeft met enige regelmaat vaak betrouwbare informatie vrijgegeven over evenementen. Volgens hem zal Samsung de nieuwe Galaxy S5 tijdens een evenement in Londen onthullen.

 

Vorig artikelDropbox heeft twee dagen lang storing
Volgend artikelMicrosoft komt binnenkort met goedkopere tablets

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in