Microsoft komt binnenkort met goedkopere tablets

De verkoop van de Surface tablets en Windows RT gaat niet zoals verwacht, de verkoop valt namelijk erg tegen en ook de Surface RT tablet doet het niet goed ondanks de prijsverlaging. Microsoft werkt momenteel aan meerdere nieuwe tablets voor de 2014 markt welke waarschijnlijk een stuk goedkoper verkocht zullen worden. 

Microsoft_Surface_RT-e1360270484638

Windows RT is een uitgeklede versie met minder functies dan de Windows 8/ 8.1 omgeving. Zo werkt Windows RT niet op AMD- of Intelprocessors met een x86- of x86-/x64-architectuur. Ook kan je alleen software draaien welke uit de Windows Store komen, zo kan je helaas geen standaard Windows applicaties installeren. Dit is toch het grootste nadeel van Windows RT aangezien het aantal apps momenteel erg beperkt zijn.

Microsoft lijkt meet geintreseerd te zijn in de goedkopere tablets. Volgens het Chinese Padnews heeft Microsoft onlangs afspraken gemaakt met de fabrikant Allwinner Tech dat het bedrijf met goedkopere tablets op de markt zal komen welke voor minder dan 150 dollar verkocht zullen worden. Dit moet er voor zorgen dat het marktaandeel van Windows RT toch weer terug komt. De huidige Surface T tablets wordt momenteel verkocht vanaf 439 euro, een flink bedrag voor een Surface RT tablet.

Vorig artikel‘Specificaties Samsung Galaxy S5 bevestigd’
Volgend artikelSony Xperia Z2 komt op MWC 2014

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in