Kaspersky blijft XP tot 2016 verder ondersteunen

Kaspersky heeft vandaag aangekondigd dat ze Windows XP tot halverwege 2016 blijven ondersteunen. Diverse andere anti-virusbedrijven hebben ook al laten weten om het 12 jaar oude OS te blijven ondersteunen aangezien een groot deel van de computer gebruikers nog beschikt over Windows XP. 

winxppro

Google en Avira hebben al laten weten dat ze Windows XP tot april 2015 blijven ondersteunen. Kaspersky zal Windows XP ondersteunen tot 2016. Op dit moment draait nog zo’n 18 procent van all kaspersky klanten op Windows XP.

Rond april zal Microsoft stoppen met de beveiligingsupdates van Windows XP, de kans is groot dat ook veel fabrikanten zullen stoppen met de ontwikkeling van Windows XP drivers voor nieuwe producten. Ondanks de ondersteuning van Kaspersky blijft Windows XP vanaf april een onbeveiligd besturingssysteem, welke erg gevoelig zal zijn voor beveiligingsproblemen.  Vooral voor bedrijven is er een groot risico omdat veel bedrijven waaronder banken nog beschikken over het verouderde Windows XP systeem.

Vorig artikelWhatsapp verwerkt ruim 50 miljard berichten per dag
Volgend artikelLG G Flex eind februari naar Benelux

1 REACTIE

  1. Die mooie frisse groene heuvel van XP, zou dat het zijn waarom niet iedereen overstapt? Of hebben een aantal mensen door dat je er niet op vooruitgaat met de nieuwe windows versies?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in