Zo kan je wifi tracking omzeilen

Vandaag is bekend gemaakt dat verschillende elektronicawinkels in Nederland waaronder Dixons, MyCom en iCentre gebruik maken van wifi-tracking. Zo kunnen ze precies zien wanneer klanten binnenkomen en hoelang ze in de winkels blijven. 

wifiWifi tracking werkt via het wifi signaal, als het wifi aanstaat zendt de telefoon een signaal uit met een uniek adres, ook wel MAC adres genoemd. Elke telefoon, tablet of computer heeft een MAC-adres. De winkels van BAS group gebruiken een mac tracking apparaat op zo de mac adressen te volgen binnen de winkel. De telefoon hoeft hiervoor alleen naar wifi-netwerken te zoeken, verbinden is niet noodzakelijk. De winkels kunnen diverse gegevens achterhalen waaronder hoeveel bezoekers er in de winkels zijn, hoe druk het is en in welke producten er interesse is.

Uitschakelen?

BAS Group laat weten dat de data na twee weken wordt vernietigd. Momenteel kun je de tracking niet weigeren, omdat een winkelier niet verplicht is om toestemming te vragen. Wel je kan je wifi tracking omzeilen door je wifi- bluetooth uit te schakelen op een smartphone.

Vorig artikelNokia Asha 501 komt naar Nederland voor 89 euro
Volgend artikelArchos ChildPad 101 te koop in Nederland voor 150 euro

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in