Android apps binnenkort mogelijk op Windows Phone

Diverse bronnen hebben tegenover The Verge laten weten dat Microsoft zou overwegen om het mogelijk te maken om Android apps te laten draaien op een Windows Phone smartphone. Microsoft is waarschijnlijk van plan om Android apps eenvoudig te laten draaien op Windows Phone en Windows 8/ 8.1.

windows-phone-8-start

Het is momenteel bij vele onduidelijk waarom Microsoft dit zal doen, de reden is eigenlijk erg simpel. Android heeft momenteel veel apps in de store in vergelijking met Windows Phone. Als Microsoft Android apps zal toelaten op de store zal het platform snel groeien. Veel gebruikers haken af bij Windows Phone aangezien er een zeer klein aanbod aan apps is. Er dreigt echter wel het gevaar dat bestaande ontwikkelaars voor Windows (Phone) apps de handdoek in de ring zullen gooien, aangezien Android apps dan ook kunnen draaien op Windows Phone.

Microsoft zal waarschijnlijk zelf bepalen welke apps in de store mogen komen voor het Windows Platform. Als de app goedkeuring heeft van Microsoft mag deze geinstalleerd worden op de smartphone. Nokia heeft vooral plannen om goedkopere smartphones op de markt te brengen.

Vorig artikelRenders HTC Desire 8 opgedoken
Volgend artikelFoto’s nieuwe Microsofts media-afstandsbediening opgedoken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in