Camera-bug trekt accu Android 4.4 smartphone leeg

Een bug in de camera app in Android 4.4 zorgt ervoor dat de apparaat extra snel leeg worden getrokken door oververhitting van de smartphone. De problemen zijn alleen aanwezig in Android 4.4 en zorgen ervoor dat de accu een stuk sneller leeg gaat dan voorheen. 

Android-KitKat-640x426

Een bug in een achtergrondprogramma dat de camera’s op een KitKat-apparaat beheert, bekend als mm-qcamera-daemon, lijkt de oorzaak van het afnemen van energie of oververhitting op Android 4.4.2-hardware. Hierdoor slurpt de smartphone razendsnel de accu van de Android 4.4 smartphone of tablet leeg. Google heeft inmiddels de oorzaak gevonden en bevestigd dat er problemen zijn. Het bedrijf werkt momenteel aan een update voor de Nexus lijn.

Ondervindt je problemen met een niet-Nexus smartphone dan adviseert Google op contact op te nemen met de hardware fabrikant.  Veel gebruikers van bijvoorbeeld Samsung en HTC klagen momenteel over de problemen met de accu. Er zijn twee manieren om het probleem tijdelijk te tackelen. Je kunt Skype verwijderen of het systeem opnieuw opstarten. Door Skype van je Android systeem te verwijderen is de kans aanwezig dat de problemen verholpen worden.

Vorig artikelHP komt met goedkope 8-inch tablet
Volgend artikelWindows 8.1 update vroegtijdig gelekt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in