Tweede kamer maakt zich zorgen over Popcorn Time

De dienst Popcorn Time is vooral in Nederland erg populair, terwijl iedereen massaal films en series bekijkt via de Popcorn Time dienst is er twijfel bij de Tweede Kamer. Popcorn Time is natuurlijk ook een illegale dienst aangezien het downloaden en uploaden van illegale content verboden is in Nederland.

Popcorn-time

 

 VVD-lid Van Wijngaarden heeft aan Fred Teeven gevaagd hoe de dienst Popcorn Time bestreden kan worden;  hij doelt hier voornamelijk mee over een plannen zijn voor een wetswijziging waardoor buitenlandse diensten in Nederland makkelijker te zijn bestrijden. De Popcorn Time dienst wordt inmiddels dagelijks gebruikt door zo’n 100.000 Nederlanders. Sinds het dit jaar ingevoerde downloadverbod is dat illegaal. Desondanks staat Nederland in de top 3 van landen die Popcorn Time het meest gebruiken.

De ontwikkeling van Popcorn Time:

Het is vooralsnog onbekend wie er werkt aan de applicatie. Wel is het duidelijk dat er een Android en iOS ontwikkelaar werken aan de ontwikkeling van de mobiele apps. Ook zijn er meerdere ontwikkelaars voor de desktop-apps van Popcorn Time welke geschikt zijn voor verschillende platformen waaronder Windows, Mac en Linux. Het is een goedkope applicatie om te beheren omdat er geen zware servers vereist zijn. Dit komt omdat het programma werkt via het p2p protocol, dit protocol wordt ook gebruikt bij Torrents.

Is het veilig?

Kebrum verzorgt de VPN functie in de applicatie, hierdoor kunnen gebruikers geheel anoniem films en series streamen. Hierdoor wordt jouw eigen IP adres omgeleid naar een proxy adres. Een volledige zekerheid is er natuurlijk niet op de veiligheid, aangezien je toch werkt met een illegale applicatie.

Hoe werkt Popcorn time?

Popcorn Time werkt erg gemakkelijk. Als je na het uitzoeken van de film klikt op nu bekijken is het mogelijk om de video te bekijken op basis van het BitTorrentprotocol. Hiermee is het mogelijk om een film of serie via het p2p netwerk binnen te halen en direct te bekijken. Je kan de film dus tegelijk kijken en downloaden. Wel moeten er genoeg peers zijn om de bestanden te downloaden. Popcorn kan je zien als een Netflix killer, de dienst is namelijk in tegenstelling tot Netflix geheel gratis. Wel is het illegaal, aangezien de gebruiker zonder toestemming download. De applicatie wordt geheel anoniem ontwikkeld door verschillende ontwikkelaars, de ontwikkelaar biedt de applicatie aan voor Mac, Windows en Linux. Ook is er een Android applicatie beschikbaar.

Is het illegaal:
De applicatie is illegaal omdat er gebruik wordt gemaakt van het P2P protocol. In Nederland is het al langere tijd verboden om auteursrechtelijk materiaal te delen met anderen. Sinds kort is het in Nederland ook verboden om materiaal te downloaden. Popcorn time gebruikt beide functionaliteiten, aangezien de applicatie zowel download als upload.

Vorig artikelPhilips komt met twee nieuwe multiroom speakersystemen
Volgend artikelMotorola introduceert nieuwe Moto G smartphone

3 REACTIES

  1. Ze willen van alles proberen. maar het lukt niet daarom gaan ze dingen verzinnen en lullen. Dit is ook zoiets wat ze bij limewire hebben geflikt maar toen was het wel gelukt. maar het duurde wel 6 jaar

  2. “De applicatie is illegaal omdat er gebruik wordt gemaakt van het P2P protocol.”

    Sinds wanneer is P2P illegaal? Voor zover ik weet is er geen wet die bepaalt dat P2P illegaal is. Dat zou ook vreemd zijn, want dan zou je dus geen bestandjes meer mogen versturen naar bijvoorbeeld je vrienden.

    Volgens mij wordt er bedoeld dat de content die middels P2P wordt aangeboden illegaal is, maar dat betekent absoluut niet dat P2P illegaal is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in