Netflix via VPN: Werkt het?

Netflix is in een korte tijd zeer snel gegroeid tot een groot media en stremmingsplatform. De afgelopen weken was er veel onduidelijkheid over de blokkade van de VPN mogelijkheid via Netflix. Zo zou Netflix VPN verbindingen blokkeren. Via een VPN programma is het onder andere mogelijk om het aanbod in een ander land te bekijken. 

Netflix

Nu blijkt dat Netflix de VPN-verbindingen niet gaat blokkeren. Met een VPN-verbinding kan je onder andere vanuit Nederland een Amerikaans IP adres krijgen waardoor je content uit de Amerikaanse Netflix kan bekijken. Zo kan je video aanbod van Amerika bekijken wat in Nederland niet mogelijk is.

Eerder ging het gerucht rond dat filmstudios bij Netflix hebben aangeklopt over het VPN gebruikt, gebruikers kunnen zo makkelijk de licentievoorwaarde omzeilen waardoor het aanbod uit een ander land bekeken kan worden.De website TorrentFreak schrijft dat de laatste weken steeds meer VPN-gebruikers toegangsproblemen hebben. Netflix blijft stevig ontkennen dat er iets aan het VPN-beleid is aangepast.

Vorig artikelGoogle toont nieuwe testversie van Project Ara
Volgend artikelMicrosoft Lumia 532: goedkope quad core smartphone

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in