Rechtszaak Megaupload uitgesteld

De rechtszaak van Megaupload is opnieuw uitgesteld. De rechtszaak is begonnen door zes grote filmstudio’s tegen de Megaupload filesharing dienst vanwege de copyrightschending. De rechtszaak is met zes maanden uitgesteld. Uitstel werd aangevraagd, omdat ook de hoorzitting omtrent de uitlevering van oprichter Kim Dotcom en enkele collega’s aan Amerika werd uitgesteld.

Megaupload

In januari werd Megaupload door de FBI offline gehaald, de oprichter Kim Dotcom werd aangeklaagd vanwege copyrightschending en witwassen. Sinds 2012 wachten de aangeklaagden op een rechtelijk besluit over de uitlevering. Ook de Nederland Bram van der Klok wordt in de aanklacht genoemd, de Nederland was betrokken bij de ontwikkeling van Megaupload.

Megaupload werd in 2005 opgericht door Kim Dotcom, en bestond vooral uit one-click hosting, afbeeldingshosting en videohosting verdeeld onder de diensten; Megaupload, Megavideo, Megabox en Megapix. Op 19 januari is Megaupload door de FBI gesloten nadat een rechtbank in Virginia oprichter Kim Dotcom veroordeeld had voor piraterij. Inmiddels heeft Kim Dotcom al enkele maanden de opvolger Mega welke gratis 50GB aan opslagruimte biedt.

Vorig artikelLIFX introduceert nieuwe smart-lamp
Volgend artikelGeroote Android smartphones hebben 2x zoveel malware

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in