Geroote Android smartphones hebben 2x zoveel malware

Ongeveer 0,1 procent van de gebruikers welke enkel applicaties downloaden vanuit de officiële Android app winkel hebben malware draaien vanuit de Play Store. Voor smartphones welke op Android draaien en beschikken over een root is het aangeraden om alleen applicaties vanuit de App Store van Google te downloaden. 

Google-schema-malware

In 2014 had minder dan 1 procent van de apparaten last van malware, volgens een rapport van Google. Gezien de grote van Android komt dit nog steeds neer op miljoenen apparaten. Als de gebruikers alleen downloaden vanuit de Google Play Store is er slechts op 0,1 procent van de toestellen malware aanwezig.

Gevaar voor smartphones met root

Gebruikers welke een smartphone hebben geroot mogen wel beter oppassen, aangezien smartphones welke zijn voorzien van een root twee keer zo vaak malware aanwezig hebben op de smartphones. In bovenstaande schema is een weergave van de PHA te zien tussen de officiële apps en niet officiële apps. Google deed het onderzoek met behulp van Apps Verifiëren, de feature van Google Play Services die onder meer apps op apparaten scant op ongewenst gedrag.

 

Vorig artikelRechtszaak Megaupload uitgesteld
Volgend artikelMotorola Moto G 4G, X en E uit 2013 ontvangen Android 5.1 update

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in