NS gaat snelheidslimiet gebruiken voor internet in de trein

Op dit moment is er nog geen snelheidslimiet voor het gratis internet in de trein, maar om het netwerk stabieler te maken komt er binnenkort wel een limiet op de Wi-Fi verbinding in de trein. De intercity’s worden voorzien van een 4G verbinding. Ondanks de snelle 4G verbinding is het niet mogelijk om op volledige snelheid te internetten. 

NS Reisplanner Xtra

De NS gaat een snelheidslimiet instellen van 150 kilobytes per seconde. In de derde week van april start de NS met het inbouwen van de 4G modules in de intercity’s, rond de derde week van juli moet dat zijn afgerond zodat de intercity’s zijn voorzien van een 4G WiFi mogelijkheid. Om te voorkomen dat er teveel bandbreedte naar één persoon gaat zal de NS er een limiet op zetten.

Wel is er nog een nadeel aan het 4G netwerk van T-mobile, aangezien er nog geen landelijke dekking is. Zo biedt T-mobile nog nauwelijks dekking in het noorden van het land. T-Mobile zegt de 4G-dekking in juni uit te breiden naar heel Limburg en een groter deel van Gelderland en Overijssel.

Ook zal de NS een snelheidslimiet toepassen op de wifi. Elke gebruiker krijgt een maximumsnelheid van 150 kilobyte per seconde.

Vorig artikelAndroid 5.0 Lollipop update in Nederland begonnen voor Note 4
Volgend artikelCyanogenMod 12S binnen enkele dagen beschikbaar voor OnePlus One

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in