Aardbevingen meten kan met de nieuwe Bevingmeter app

Een nieuwe app welke is ontwikkeld uit Groningen helpt aardbevingen te ontdekken via de bewegingssensoren van de smartphones. De app, Bevingmeter is beschikbaar voor de iPhone en Android toestellen en brengt daarmee bevingen in het land in kaart. De app is voornamelijk bedoeld voor mensen uit Groningen. 

Bevingmeter

Bevingmeter is een app welke niet alleen is gericht op alleen Groningen, aangezien de app werkt in heel Nederland, wel is de app voornamelijk bedoeld voor Groningen omdat aardbevingen in Groningen vaker merkbaar zijn. De werking van de applicatie is simpel, na de installatie van de app leg je de telefoon plat op een vlakke ondergrond, vervolgens begint de app met het meten van de bevingen.

De app is ontstaan door initiatiefnemer Stef van der Ziel. Volgens Van der Ziel hebben 400.000 Groningers een smartphone. ” Alleen al als slechts 10 procent daarvan de app downloadt, hebben we 40.000 meetpunten. Dat zijn er flink wat meer dan die paar honderd van de NAM en TNO.” De applicatie is gratis te downloaden voor zowel Android als iOS. 

Vorig artikelAndroid apps krijgen betrouwbare leeftijdclassificatie
Volgend artikelMicrosoft-apps standaard aanwezig op Android tablets van LG en Sony

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in