Twitter CEO; Dick Costolo neemt ontslag

Twitter-ceo Dick Costolo heeft zijn functie bij Twitter neergelegd, hij stapt namelijk op bij Twitter. Twitter mede-oprichter Jack Dorsey neemt zijn functie tijdelij kover. Volgens Twitter verlaat Costolo Twitter per 1 juli. Wel blijft Costolo aan in de raad van bestuur van het sociale netwerk.

Dick Costolo werd CEO in 2010, daarvoor was hij al langere tijd COO van het Bedrijf. Jack Dorsey, mede-oprichter van Twitter, neemt vanaf 1 juli tijdelijk de leiding over. Hij blijft tegelijk ook CEO van Square, Inc. Al langere tijd stond de positie van Costolo onder druk bij Twitter, vanwege tegenvallende resultaten op de beurs. Het bedrijf heeft moeite groei vast te houden, en winst te maken met onder meer advertenties, zeker in tegenstelling tot andere social media platformen zoals Facebook en Instagram.

Dorsey neemt tijdelijk zijn functie over, hij was al twee keer eerder ceo van Twitter, en was ook als lid van de raad van bestuur nauw betrokken bij het bedrijf. Ondertussen startte Dorsey ook het betaalbedrijf Square op, hij blijft daar de CEO van.

Vorig artikelNest komt volgende week met slimme beveilingscamera
Volgend artikelING start deze zomer met contactloos betalen via Android smartphone

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in