Nederlandse juristen willen Facebook voor de rechter

Een groep Nederlandse juristen en privacywaakhonden willen Facebook voor de rechter slepen. Ze eisen dat Facebook vanaf 15 januari zal stoppen met de doorgifte van privédata naar de Verenigde Staten. 

facebook-715811_960_720Facebook voor de rechter

Als Facebook daar niet aan zal gehoorzamen zal er een rechtszaak volgen tussen beide partijen. Niet alleen Facebook wordt aangeklaagd voor de privé data. Ook Whatsapp en Instagram zijn aangeklaagd. Hoewel Facebook specifiek wordt benoemd gaat het eigenlijk om alle Amerikaanse bedrijven welke Europese gegevens verwerken.

Mocht deze oplossing er na 15 januari 2016 niet zijn, dan dreigen de organisaties een kort geding aan te spannen met als eis dat Facebook per direct stopt met de doorgifte van persoonsgegevens naar de VS. Het gaat hierbij specifiek om alle diensten, waaronder ook Whatsapp en Instagram

In oktober oordeelde het Europese Hof van Justitie dat data van Europeanen niet zomaar in de Verenigde Staten mogen worden opgeslagen. Grote technologie bedrijven zoals Google, Apple en Microsoft zijn niet gestopt met het opslaan van data in de VS.

Vorig artikelMicrosoft: Surface Book & Pro 4 hebben problemen
Volgend artikelData van 13 miljoen MacKeeper gebruikers op straat

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in