Nvidia ontwikkelt supercomputer voor zelfrijdende auto’s

Chipfabrikant Nvidia heeft speciaal voor de zelfrijdende auto’s een nieuwe supercomputer ontwikkeld. De Drive PX2 is de nieuwe chip welke ongeveer net zo groot is als een broodtrommel en de beschikking heeft over 12 CPU Cores.

Nvidia

Compacte supercomputer voor in de auto

De Drive PX2 is een chip welke voornamelijk is bedoeld voor zelfrijdende auto’s zodat complexe berekeningen in enkele seconden uitgevoerd kunnen worden. Volgens het bedrijf is de nieuwe chip net zo krachtig als 150 Macbook Pro’s.

De computer herkent met behulp van camera’s de weg. Je kan de chip daarom zien als de bestuurkamer, vanuit de computer wordt alles geregeld in en rondom de auto. Op het moment test de fabrikant eigen auto’s, maar er wordt ook samengewerkt met andere fabrikanten, zo gaat Volvo de Drive PX2 gebruiken.

Nvidia heeft de computer ontwikkeld met 12 processorkernen, waardoor de supercomputer acht teraflops ondersteunt. Hierdoor kunnen er 24 zelflerende tera-operaties per seconde worden uitgevoerd. Opvallend is het formaat, de gehele computer is net zo groot als een broodtrommel.

Vorig artikelSteelseries komt met nieuwe Rival 700 gamingmuis
Volgend artikelSamsung onthult 2-in-1 Galaxy Tab Pro S

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in