Nikon introduceert nieuwe DL-lijn


Nikon heeft een nieuwe serie compactcamera’s op de markt gebracht, de nieuwe compactcamera’s maken gebruikt van 1-inch sensoren. Er zijn twee compacte modellen, waaronder de DL18-50 en en DL24-85. Het derde model is de Nikon DL24-500, zoals de naam al aangeeft beschikt deze camera over een 500mm objectief. 

Nikon_D

Nikon heeft de nieuwe camera met een 1-inch sensor uitgebracht in de nieuwe DL lijn. Vanaf eind juni zal Nikon de eerste camera’s verkopen.

Alle drie de modellen in de nieuwe DL-lijn beschikken over een 20,8 megapixel sensor, de sensor heeft ondersteuning voor maximaal 60fps met de autofocus op één punt, met continu-autofocus is 20fps haalbaar. Ook kunnen de nieuwe DL-camera’s in 4K filmen met een resolutie van 3840×2160 pixels.

Nikon heeft de gehele DL-lijn voorzien van optische beeldstabilisatie. Elke camera heeft een vast NIKKOR-zoomobjectief met een optiek die vergelijkbaar is met die van Nikon D-SLR-objectieven. Het grootste voordeel van de nieuwe DL lijn is dat de camera’s ondersteuning hebben voor de ISO 518 flitsschoen, hierdoor is het mogelijk om speedlight flitsers van de bekende D-SLR’s te bevestigen op de camera.

Bediening van een D-SLR

Qua functionaliteiten heeft de nieuwe DL-Lijn veel weg van de D-SLR camera’s. Zo werkt de bediening vergelijkbaar en is er aan de achterzijde een duidelijk bedieningspaneel met OLED scherm. De camera heeft een draaibare multi-selector waarmee je eenvoudig kan switchen tussen de verschillende instelmogelijkheden.

Camera’s in de DL-Lijn

Zoals hierboven al aangegeven komt de camera beschikbaar in drie varianten, uiteraard met verschillende brandpunten en objectieven. De volgende camera’s komen rond juni op de markt:

  • Nikon DL 24-85 f/1.8-2.8
  • Nikon DL 18-50 f/1.8-2.8  
  • Nikon DL 24-500 f/2.8-5.6

Qua prijs zijn de camera’s van Nikon ook interessant, zo wordt de Nikon DL 24-85 f/1.8-2.8 verkocht voor een bedrag van 749,-. De Nikon DL-18-50 wordt verkocht voor 929 euro. De duurste variant is de Nikon DL 24-500 met het 500mm objectief, de camera wordt verkocht voor 1019 euro. Nikon verwacht dat de camera’s rond juni op de markt zullen komen.

Vorig artikelYoumo: Stekkerblok van de toekomst
Volgend artikelDe surround receiver: het meest complete apparaat van allemaal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in