NexDock laptop: Werkt op basis van een smartphone

De NexDock laptop verscheen deze week op de crowdfundsite Indiegogo, inmiddels heeft het project ruim 300.000 dollar ingezameld. De laptop is uniek, zo bestaat het apparaat alleen uit een beeldscherm, toetsenbord en trackpad. 

Nexdoc-laptop

Door een smartphone met Windows 10 aan te sluiten, kan deze telefoon vervolgens als een volwaardige laptop worden gebruikt. het is volgens de makers ook mogelijk om andere mobiele apparaten te connecten, als de apparaten maar beschikken over een HDMI aansluiting. Een Windows 10 werkt voor nu wel het handigst aangezien de Continuum interface het mobiele OS voor laptop gebruik geschikt maakt.

Het apparaat heeft de beschikking over een 14,1-inch scherm met een resolutie van 1366×768 pixels. Er is ook een 10000mAh accu aanwezig. Ook USB aansluitingen mogen zeker niet ontbreken, zo is er tweemaal een USB port te vinden, 1x SD kaart en een 3,5mm hoofdtelefoon aansluiting. De aansluiting naar de tablet of smartphone gaan via microSD.

Voor meer apparaten

Het apparaat werkt niet alleen met de smartphones, zo kan je de Nexdock ook gebruiken als tweede scherm voor je laptop of in combinatie met een tablet. Naast smartphones is er ook ondersteuning te vinden voor PC sticks en een Raspberry Pi.

Het is nog steeds mogelijk om geld in het project te steken. Door 129 dollar(113 euro) te betalen via Indiegogo, krijgen geïnteresseerden een NexDock in juni toegestuurd.

 

Vorig artikelOnePlus One ontvangt eindelijk Android 6.0
Volgend artikelMeizu Pro 6 smartphone komt op 13 april

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in