Microsoft test nieuw flexibel smartphone hoesje

Microsoft werkt samen met Oostenrijkse wetenschappers aan de nieuwe Flexcase. De cover waaraan Microsoft werkt beschermt niet alleen de smartphone, maar dient ook als een extra aanraakscherm. Het concept heeft de naam Flexcase meegekregen. 

Flexibel-smartphone-hoesje

De Flexcase bevat een 4 inch groot e-inkscherm dat met verschillende sensoren input kan herkennen. De sensoren meten de druk of vervorming van het materiaal, hierdoor zijn er veel verschillende invoermogelijkheden aanwezig en te gebruiken voor de smartphone.

Video: FlexCase

Een video van het Media Interaction Lab  toont een concept van de case waarin is te zien dat de cover op drie manieren gebruikt kan worden. Zo is er een ‘Book Mode’ ‘Laptop Mode’ en ‘Backside Mode’. In ‘boekmodus’ krijg je een extra scherm voor tekst en elementen. In ‘laptopmodus’ kan je de cover onder meer gebruiken als keyboard, hierdoor kan je sneller typen met de smartphone.

Hoe ver de ontwikkelaars zijn is vooralsnog onbekend, er is ook nog maar weinig te zeggen over een mogelijke release van de Flexcase.

Vorig artikel‘iPhone van 2017 beschikt over glazen ontwerp en amoledscherm’
Volgend artikelOutlook beschikt over Android Wear ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in