iPhone SE: Nieuwe functionaliteiten


De iPhone SE is een recente smartphone van Apple. De nieuwe iPhone beschikt over een aantal interessante functionaliteiten waaronder het scherm. Zo is er in vergelijking met de iPhone 6S een kleiner scherm aanwezig. 

Apple heeft de iPhone SE uitgerust met een kleiner 4-inch scherm, dit neemt niet weg dat de iPhone SE geen krachtig toestel is. Intern is er behoorlijk krachtige hardware aanwezig vergelijkbaar met de iPhone 6S.

iphonese

Specificaties en functionaliteiten

Onder de motorkap is er een 64-bit A9 chip te vinden met een M9 bewegingscoprocessor. Aan de achterzijde is er een 12-megapixel iSight-camera aanwezig met True Tone Flash. Ook de nieuwe functionaliteiten van de iPhone 6S zijn aanwezig, zo is de Live Photos functionaliteit aanwezig, en beschikt de camera over een 4K video mogelijkheid.

Volgens Apple is de nieuw iPhone SE de krachtigste smartphone met een 4-inch scherm. Ook nieuwe technieken zoals de snellere LTE standaard en WiFi zijn aanwezig.

Accuduur

Een scherm verbruikt bij een smartphone de meeste capaciteit van de accu. Aangezien Apple de iPhone SE heeft uitgerust met een kleinere scherm is de accucapaciteit goed te noemen, ondanks de beperkte 1642mAh accu.

Speciaal

De iPhone SE is als je het goed bekijkt een bijzonder toestel. Steeds meer fabrikanten voorzien de smartphones van grotere schermen. Apple durft het juist om een kleinere smartphone op de markt te brengen met zeer goede specificaties. Hierdoor ben je voor een handzaam 4-inch toestel niet aangewezen op de oudere technologieën en functionaliteiten. De iPhone SE beschikt over het nieuwste van het nieuwste, en kan goed mee met de concurrerende smartphones.

Retina flash

Selfies zijn populair, de frontcamera’s worden steeds beter zodat de selfies steeds scherper worden. Ook Apple gaat slim in op de selfie-hype. Zo is er een Retina Flash functionaliteit waarmee het display drie keer helderder wordt gemaakt met True Tone-belichting. Hierdoor worden er mooiere selfies gemaakt bij weinig licht met de frontcamera.

iOS 9.3

In combinatie met iOS 9.3 zijn er een hoop nieuwe functionaliteiten welke ook bij de iPhone SE gebruikt kunnen worden, denk hierbij aan de nieuwe Night Shift functionaliteit en beter beveiligde notities. Uiteraard is de iPhone SE compatibel met de iPhone SE. Wel is het jammer dat er geen 3D touch ondersteuning aanwezig is, maar dit heeft zo zijn reden. De techniek welke voor 3D touch wordt gebruikt is lastig te gebruiken in combinatie met een kleiner 4-inch scherm.

Beschikbaarheid

iphone_se_rear_camera_press_image

De iPhone SE is beschikbaar in een viertal kleuren, waaronder spacegrijs, zilver, goud en roségoud. De 16GB variant van de iPhone SE wordt verkocht voor een adviesprijs van 489 euro, terwijl het 64GB model wordt verkocht voor 589 euro.

 

Vorig artikelKomt Xiaomi op 25 mei met een drone?
Volgend artikelDe beste mobiele provider volgens de Consumentenbond is…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in