MacOS Sierra: Het nieuwe OS van Apple

Apple heeft zojuist tijdens het WWDC de nieuwe Apple OS X versie uitgebracht. De nieuwe versie van OS X beschikt over vele nieuwe functionaliteiten. De nieuwe versie heeft de naam; macOS Sierra. Ook weten we nu dat Apple inderdaad de naam wijzigt van OS X naar macOS.

mac-osx

MacOS Sierra beschikt over veel nieuwe functionaliteiten waaronder auto-unlock. Met deze functionaliteit is het mogelijk om je Mac eenvoudig te kunnen ontgrendelen. Met auto-unlock is het mogelijk om zonder het invoeren van een wachtwoord om in het systeem te komen. Dit werkt op basis van een Apple Watch.

Universal Clipboard

Univeral Clipboard is een nieuwe functionaliteit in MacOS. Met deze nieuwe functie is het mogelijk om universeel tekst te kopiëren van bijvoorbeeld een Mac naar een iPhone. Het klemboard is eenvoudig uit te wisselen tussen iOS en MacOS devices.

Eenvoudig opruimen

Sierra krijgt ook een ingebouwde opruimtool waarmee je eenvoudig oudere bestanden kan verwijderen. Hierdoor blijft er meer bruikbare opslag beschikbaar en worden de onnodige bestanden verwijderd.

iCloud drive

iCloud Drive is een nieuwe functionaliteit waarmee het mogelijk is om je Mac-desktop te benaderen vanaf meerdere apparaten. Hierdoor is het onder andere mogelijk om de hardeschijf te benaderen vanaf een iPhone.

macos-icloud-drive

Siri

We hebben er lang op moeten wachten maar Siri komt eindelijk beschikbaar voor MacOS. Met Siri is het onder andere mogelijk om te zoeken naar documenten,  of documenten welke beschikken over bepaalde eigenschappen.

Voip lockscreen

Communicatie apps zoals Whatsapp hebben een nieuwe functionaliteit waarmee het mogelijk is om meer als een notificatie te tonen op het lockscreen. Zo vult het scherm zich volledig als iemand je via WhatsApp belt, hierdoor is het een stuk duidelijk wanneer er iemand je belt.

Beschikbaarheid

De nieuwe MacOS Sierra versie komt in september beschikbaar. Vanaf vandaag is de ontwikkelaarsversie te downloaden. In juli wordt tevens een publieke bèta vrijgegeven van macOS Sierra.

Vorig artikelWatchOS 3 onthuld: Flinke verbetering en sneller
Volgend artikeliOS 10: Nieuws, releasedatum en downloads

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here