iOS 10: Nieuws, releasedatum en downloads

Eind september zal iOS 10 officieel uitgebracht worden voor de iOS devices. Vandaag tijdens het WWDC evenement heeft Apple meer informatie vrijgegeven over de nieuwe iOS versie. De nieuwe iOS 10 versie is vanaf vandaag al te downloaden, helaas wel alleen voor de ontwikkelaars. 

iOS-10

iOS 10 releasedatum

Zoals elk jaar komt Apple met een nieuw systeem voor het mobiele platform. Apple heeft tijdens de keynote iOS 10 aangekondigd, deze versie zal uiteraard in bèta verschijnen waarna een officiële release in september zal verschijnen samen met de introductie van de nieuwe iPhone 7.

ios-10-iphone

3D Touch

Ook 3D touch is volop verbeterd, vooral op gebied van notificaties. Zo is er na een 3D touch actie een interactieve weergave te vinden met direct live informatie. De notificaties kan je ook eenvoudig verwijderen via een 3D touch actie.

Maps

De Maps applicaties is voorzien van een volledig nieuwe interface, het gaat hierbij om een compleet nieuw design welke beschikt over vele nieuwe functionaliteiten, zo is navigeren makkelijker geworden. Maps is ook beschikbaar voor ontwikkelaars waardoor apps functionaliteiten eenvoudig kunnen toepassen gericht op de Maps app.

Apple-carMaps

Photo App

Apple heeft de Photo App ook flink verbeterd. Vanaf nu is er een map weergave. Ook is er advanced computer vision aanwezig met onder andere gezichtsherkenning, hierdoor worden alle foto’s per object of gebruiker gesorteerd.

Trips-Apple

Siri

De spraakassistent van Apple is al flink verbeterd. Siri 2.0 beschikt over vele nieuwe functionaliteiten waaronder een diepere integratie met iOS. En de beschikbaarheid voor developers. Er is onder andere ondersteuning voor Messaging apps, waaronder uiteraard Whatsapp.

Apps kunnen Siri gebruiken

Siri is flink verbeterd, hierdoor heeft Apple Siri opengesteld voor de ontwikkelaars. Hierdoor is het mogelijk om eenvoudig apps te kunnen ontwikkelen welke kunnen werken met Siri. De Siri APK Is beschikbaar voor ontwikkelaars.

Downloads iOS 10

Vanaf september is iOS 10 publiekelijk beschikbaar, de bèta is vanaf vandaag beschikbaar voor de ontwikkelaars. Vanaf juli is er een publieke beta.

Welke iPhones en iPads werken op iOS 10?

ios-10-toestellen

iOS 10 wordt ondersteund door een groot aantal iPhones, iPads en iPods. Niet alle iPhones waarop iOS 9 kan draaien. Het gaat hierbij om de volgende devices:

  • iPad 4, iPad Air, iPad Air 2
  • iPad mini 2, iPad mini 3, iPad Mini 4
  • iPad Pro
  • iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s en iPhone 6s Plus
  • iPod touch 6G

Voor deze toestellen komt er helaas geen update meer beschikbaar:

  • iPhone 4s, iPad 2, iPad 3, iPad mini 1, iPod touch 5G
Vorig artikelMacOS Sierra: Het nieuwe OS van Apple
Volgend artikelMacOS Sierra: Beschikbaarheid en interessante informatie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in