Google werkt aan virtual reality versie van Chrome

Google werkt aan een nieuwe functionaliteit voor de populaire Chrome internetbrowser. Met de nieuwe functionaliteit moet het mogelijk worden om het web in virtueal reality te kunnen beleven. 

Google-VRHet is zeker geen geheim dat Google de grootste plannen heeft voor virtual reality, zo is ook duidelijk geworden tijdens Google I/O. Het begon allemaal met de Google Cardboard, maar het bedrijf gaat verder met de implementatie van apps zodat deze geschikt worden voor virtual reality.

Chrome in virtual reality

Google is momenteel bezig met de ontwikkeling van virtual reality voor de versie van Chrome. De Android-versie van Chrome zal beschikken over de virtualreality modus, deze functie zal werken op speciaal ontworpen VR-sites en ook normale webpagina’s.

De optie is momenteel al aanwezig in de meest recente versie van Chrome voor Android. Om websites speciaal te richten op de VR techniek heeft Google een VR-shell uitgebracht. Hiermee is het eenvoudig om een website te bouwen welke is geschikt voor de VR-techniek. Google is niet het eerste bedrijf welke werkt aan een virtualrealitybrowser. Eerder heeft Samsung een virtualrealitybrowser uitgebracht voor zijn eigen Gear VR bril.

Vorig artikel‘Apple heeft interesse in overname muziekdienst Tidal’
Volgend artikelDit is de nieuwe Honor V8 Max smartphone

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in