Urenlang zonder internet? Heb je recht op een vergoeding?

Afgelopen zaterdag kampte KPN met een grote landelijke storing. De storing zorgde ervoor dat vaste internetdiensten van het bedrijf, zoals bellen en internetten ruim zes uur buiten werking waren. Maar heb je als consument recht op een vergoeding? RouterNee, volgens de Nederlandse wet niet. Telecombedrijven zijn niet verplicht de ‘schade’ te compenseren voor de consument. In tegenstelling tot bijvoorbeeld netbeheerders die consumenten wel een vaste vergoeding moeten geven als zij langer dan vier uur zonder stroom of gas zitten, hierbij is een vergoeding wel van toepassing. Voor internet is dit helaas niet van toepassing.

Nieuwe wet vanaf 2017

Er is een aantal jaar geleden besloten dat er een nieuwe wet komt op gebied van internet- en telefonie gebruik. In de wet staat dat internet- en telecomproviders klanten ook standaard moeten compenseren na een grote storing van meerdere uren. De nieuwe wet is nu in de maak en zal naar verwachting vanaf juli 2017 actief gebruikt worden. Dit is wel alleen bij een storing langer dan twaalf uur. Onder de twaalf uur is er geen recht op een vergoeding volgens de nieuwe wet.

De vergoeding wordt gekoppeld aan de maandelijkse abonnementskosten. Wanneer je één dag niet kan internetten wordt dit berekend met de maandelijkse abonnementskosten. Hierdoor heb je bij één dag recht op een dertigste van je maandelijkse abonnementskosten.

Op dit moment is KPN dus niet verplicht op een compensatie aan te bieden aan de consumenten. Wel kan het zijn dat KPN individuele gevallen wel een schadevergoeding zal uitkeren.

BRONMetronieuws.nl
Vorig artikelDe perfect rugzak? Met de Peak Design Everyday Backpack kom je in de buurt
Volgend artikelWithing introduceert Steel HR analoge smartwatch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in