Google Photos kan kleurbalans automatisch verbeteren in foto’s

Google Photos krijgt een nieuwe functionaliteit waarmee de foto’s automatisch worden voorzien van digitale verbeteringen.

Witbalans analyseren en aanpassen

Google heeft een nieuwe functionaliteit toegepast waarmee Google Photos automatisch de witbalans kan analyseren en aanpassen, mocht dit nodig zijn. De internetgigant maakt gebruik van een slim algoritme waardoor de foto’s worden voorzien van digitale verbeteringen.

Google Photos wordt steeds slimmer, en uitgebreider.

De nieuwe functionaliteit werd aangekondigd via een blog bericht van Google. Wanneer de foto’s worden geüpload naar Photos en worden geopend in de foto-editor, past de software via een algoritme automatisch de witbalans aan. Zo worden foto’s natuurlijker weergeven.

Uiteraard is het ook mogelijk om handmatig aanpassingen te verrichten op de foto. Google geeft aan dat de functionaliteit vooral handig is als er geen tijd is om foto’s te bewerken.

De komende dagen wordt de nieuwe functionaliteit uitgebracht voor de webversie van Photos en Android. Wanneer de functionaliteit wordt uitgebracht voor iOS is vooralsnog onduidelijk. Google wil van Google Photos een volledig alles-in-1 pakket beschikbaar maken voor foto’s en video’s. Het grootste voordeel van Google Photos is de onbeperkte online opslagmogelijkheid.

BRONGoogle
Vorig artikel‘Ming-Chi Kuo: iPhone 8 krijgt USB-C, Lightning-aansluiting blijft behouden’
Volgend artikel‘iPhone 8 krijgt groter display van 5,8-inch’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in