Microsoft onthult welke persoonlijke gegevens Windows 10 verzamelt

Microsoft heeft een volledige lijst online gezet van alle persoonsgegevens welke Windows 10 verzamelt en doorstuurt naar Microsoft. 

Het nieuwe overzicht is van toepassing op de versies van Windows 10 na de Creators Update welke volgende week uitgebracht wordt voor de Windows 10-gebruikers. De update kan vanaf woensdag handmatig geinstalleerd worden.

In de nieuwe Windows 10-versie zijn er een aantal aanpassingen toegevoegd aan de Windows 10 installatie. Na de update kunnen gebruikers wisselen tussen verschillende levels dataverzameling. Er is een basis-niveau en een volledig-niveau. Op het ‘basis’-niveau wordt alleen informatie verzameld die strikt noodzakelijk is om Windows 10 up-to-date en veilig te houden voor de gebruiker.

Op het volledige niveau worden er ook persoonsgegevens verzameld. Het gaat hierbij om gegevens, wanneer en welke software en wordt gebruikt. Standaard heeft Microsoft Windows 10 geconfigureerd op het volledige niveau. Uiteraard heeft de gebruiker zelf de mogelijkheid om het basisniveau te activeren.

Microsoft heeft de afgelopen tijd veel kritiek gekregen op hoe Windows 10 omgaat met persoonsgegevens. Veel organisaties zijn bezorgd over de standaard privacy-instellingen van Windows 10.

Vorig artikelSamsung Galaxy S8 versus Galaxy S7: Wat zijn de verschillen?
Volgend artikelHonor 8 Pro officieel: Betaalbare krachtige smartphone met interessant prijskaartje

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in