Nieuwe specificaties Project Scorpio opgedoken

Microsoft komt binnenkort met een nieuwe krachtige versie van de Xbox One welke ondersteuning heeft voor 4K. De nieuwe spelcomputer wordt ontwikkeld onder de naam Project Scorpio.

Project ScorpioProject Scorpio

Onder de motorkap zal de nieuwe Xbox One beschikken over een snellere processor met acht kernen welke zijn geklokt op 2,3Ghz. De reguliere Xbox One heeft momenteel acht kernen welke zijn geklokt op 1,75Ghz. De PlayStation 4 Pro heeft momenteel acht kernen welke zijn geklokt op 2,1Ghz.

Snellere hardware

De betere processor zorgt voor een hogere teraflops. Hoe hoger de teraflops bij een console, hoe meer polygonen er worden weergeven op het scherm. De PS4 Pro heeft 4,2 teraflops. De betere processor van de Project Scorpio kan 6 teraflops uitsturen.

Verder beschikt de Project Scorpio over 12 GB GDDR5-werkgeheugen. Het gaat hierbij om meer en een sneller type werkgeheugen. De Project Scorpio kan data met 326 GB per seconde afhandelen. De PlayStation 4 Pro doet dat op maximaal 204 GB. De nieuwe console moet hierdoor zorgen voor een betere gameplay en ondersteuning voor 4K.

Een prijs voor de nieuwe console is nog niet bekend. Volgens bronnen wordt de nieuwe console duurder dan de PS4 Pro en zal worden verkocht voor een adviesprijs van 499 dollar.

Vorig artikel‘Apple gaat 2 jaar lang OLED-schermen van Samsung gebruiken’
Volgend artikelGoogle Fast Check nu wereldwijd beschikbaar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in