Tesla is meer waard dan General Motors

Tesla heeft weer een flinke mijlpaal neergezet. Tesla heeft van alle Amerikaanse autoproducenten nu de grootste marktwaarde. Het aandeel van Tesla is de laatste dagen flink gestegen. Daarmee kreeg het bedrijf een marktwaarde van 51 miljard dollar. 

Met een marktwaarde van 51 miljard dollar is Tesla ongeveer 1,7 miljard meer waard dan General Motors. De afgelopen tijd gaat het aandeel van Tesla met flinke stappen omhoog.

Niet winstgevend

Opvallend is dat Tesla in tegenstelling tot Ford en GM nog altijd niet winstgevend is. Er wordt verwacht dat GM dit jaar ruim 9 miljard dollar zal verdienen. Tesla behaald dit jaar naar verwachting een verlies van 950 miljoen dollar. Ook maakt Tesla op jaarbasis minder auto’s. Tesla goed voor 80.000 auto’s heeft hierdoor een veel kleinere productie in vergelijking met Ford en GM. Toch zijn de investeerders overtuigd.

Aandeel van Tesla

Het aandeel van Tesla won maandag in de vroege handel ruim 3 procent aan waarde. Dit jaar komt Tesla onder andere met de Tesla Model 3. Het aandeel van Tesla piekt inmiddels boven de 300 dollar.

Vorig artikelMinecraft Pocket Edition opent binnenkort marktplaats
Volgend artikel‘Foxconn wil geheugenchipdivisie Toshiba overnemen voor 25 miljard euro’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in