Albert Heijn start test kassaloze supermarkt

Albert Heijn doet een test  waarbij consumenten door met een kaart op het schap te tikken de producten kunnen afrekenen. De supermarkt doet inmiddels een test en gaat het in 2018 verder uitbreiden. 

Kassaloze supermarkt

De test is deze maand van start gegaan, zo heeft AH laten weten in een persbericht. Medewerkers van het hoofdkantoor in Zaandam hebben een kaart gekregen waarmee het mogelijk is om de producten bij het schap af te rekenen.

Klanten krijgen een kaart en koppelen daar hun rekeningnummer aan. Met de kaart kan er vervolgens gewinkeld worden door de kaart tegen een chip te houden voor het schap. Betalingen ongedaan maken is ook mogelijk, hiervoor moet je de kaart langer tegen de scanner houden. Binnen tien minuten wordt het bedrag van de rekening geschreven na een betaling.

Uitbreiding

Albert Heijn heeft het doel om de test rond juni 2018 te verspreiden naar meerdere AH to go-winkels. Albert Heijn is niet de enige supermarkt welke momenteel aan het testen is met een kassaloze supermarkt. Ook Amazon is aan de slag gegaan met de ontwikkeling voor een winkel zonder kassa. Al werkt de techniek van Amazon via sensoren en trackingsystemen, hierdoor is er ook geen pas vereist.

Bron afbeelding: AH.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here