Dit waren de snelst groeiende cryptomunten van 2017

2017 was een behoorlijk succesvol jaar voor de Bitcoin en de overige alt-coins. Wanneer het gaat over crypto valuta, gaat het vrijwel altijd over de Bitcoin. Momenteel zijn er vele munten welke allemaal een eigen potentie hebben. 

Bitcoin is momenteel de duurste cryptocoin. Opvallend genoeg staat de Bitcoin niet in de top 10 van de snelst groeiende coins van 2017.

De snelst groeiende crypto van 2017

In 2017 steeg de Bitcoin met een totale waarde van 1000 procent in waarde. De overige alt-coins doen het net zo goed, en zelf nog veel beter. De bankenmunt Ripple steeg met ruim 36018 procent. Ook NEM, Dash, Ethereum, Golem, Litecoin en Stellar zijn behoorlijk hard gestegen afgelopen jaar.

Ook 2018 is enorm goed begonnen voor de alt-coins. Veel alts zijn sinds 1 januari flink gestegen. Een goed voorbeeld hiervan is Ethos en NEO. Voor beide coins staat er veel te gebeuren in 2018. De verwachtingen van beide munten zijn behoorlijk hoog.

NEO

NEO is een cryptocurrency welke vooral populair is in China en andere Aziatische landen, de ontwikkelingen gaan behoorlijk hard, en inmiddels wordt ook de overstap gemaakt naar de westerse landen.

Binnenkort komt er groot nieuws en starten er een tal van nieuwe ICO’s op het NEO platform. Een van de belangrijke kenmerken van NEO is de ondersteuning voor smart contracts, hierdoor is het voor bedrijven interessant om te programmeren op NEO met verschillende programmeertalen welke worden ondersteund.

Daarnaast werken ook een aantal bedrijven samen met NEO, waaronder Microsoft en een aantal giganten uit China, zoals Alibaba. Het platform van NEO is hierdoor enorm, en veel uitgebreider in vergelijking met Ethereum en Bitcoin. Een interessant punt is ook de transactiesnelheid. NEO kan 10.000 transacties per seconde verwerken,waar Ethereum zich beperkt tot 15 transacties per seconde.

Ethos

De grootste klapper van 2018 komt wellicht van Ethos, voorheen bekend als de munt BQX. Het team achter Ethos proberen de cryptocurrency markt voor iedereen toegankelijk te maken. Ethos werkt onder andere aan een digitale portemonnee waar het mogelijk is om digitale valuta’s op een eenvoudige manier te kopen en te bewaren.

Wanneer het product goed aanslaat, wordt Ethos wellicht een van de populairste platformen om munten te bewaren en direct te kopen. Momenteel is het voor de meeste geïnteresseerde nog behoorlijk lastig en is er enige kennis van techniek vereist.

Ethos moet hierin verandering gaan brengen, waardoor vrijwel iedereen eenvoudig kan instappen en munten kan aanschaffen. Nog dit jaar komt het platform van Ethos online.

Opzoek naar advies, tips en een overzicht van de Top 10 coins? Meld je aan bij de community van Meesterbitcoin.nl. Bezoek de website voor meer informatie.

Van welke munt verwacht jij het meeste in 2018?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here