Advocaat Mt. Gox Bitcoin Exchange blijkt bitcoin whale

De koers van de totale cryptocurrency en bitcoin is de afgelopen maanden behoorlijk wisselvallig, en is de laatste tijd behoorlijk aan het dalen. In de afgelopen week daalde de waarde van de bitcoin met twintig procent van 11.000 dollar naar ongeveer 8700 dollar. 

Veel cryptomunten staan momenteel onder druk, het gaat hierbij om bijna de volledige markt, waaronder ook munten zoals Ripple, Litecoin en Ethereum.

Veel beleggers zijn behoorlijk kwaad op de curator welke verantwoordelijk is voor het afronden van het Mt.Gox faillissement. Mt.Gox is een Japanse cryptomarktplaats welke vier jaar geleden volledig in is gestort na een enorme diefstal.

De advocaat van Mt. Gox, Nobuaki Kobayashi, blijkt een grote ‘bitcoin whale’. Dat houdt in dat hij een flink aantal bitcoin bezit. Een ‘whale’ kan met een grote hoeveelheid de prijs veranderen en zelfs bepalen. In een rapport staat omschreven dat hij bijna 36.000 Bitcoin en 34.000 Bitcoin Cach sinds september 2017 van de hand heeft gedaan.

Mt. Gox heeft volgens het rapport nog 166.344 bitcoin over. Hoe Kobayashi dat wil gaan verkopen is vooralsnog onduidelijk.

De populariteit en interesse is nog altijd aanwezig. Hierdoor verwachten wij dat het een kwestie van tijd is voordat de markt weer de weg omhoog zal vinden.

Bekijk in dit artikel de tips voor het veilig opslaan van cryptocurrency

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here