‘Marktdominantie Bitcoin in werkelijkheid veel hoger’

De afgelopen twee jaar is de Bitcoin marktdominantie flink gestegen. Volgens Arcane Research ligt het percentage nog veel hoger in vergelijking met wat er wordt aangezien. Volgens Arcane Research ligt het percentage boven de 90%.

Marktdominantie Bitcoin in werkelijkheid boven de 90%

De ‘dominantie’ van Bitcoin staat doorgaans voor het deel van de totale marktkapitalisatie van de cryptomarkt dat in handen is van de Bitcoin. Dit wordt uitgebracht in een percentage. Op coinmarketcap staat de Bitcoin marktdominantie momenteel op 68.5 procent.

Volgens Bendik Norheim Schei, analist bij Arcane Research, is de marktdominantie een behoorlijk loos cijfer. Dit komt omdat vrijwel iedereen een nieuwe valuta in het leven kan roepen en 1 miljard munten in omloop kan brengen, als er vervolgens maar één wordt verkocht voor een paar dollar geeft dit een onjuist beeld van de gehele markt.

De dominantie wordt niet berekend aan de hand van het volume. Het team heeft een poging gedaan om de dominantie te berekenen waarbij ze ook rekening houden met het volume welke een cryptocoin/assets genereert. Het resultaat van de berekening geeft aan dat de Bitcoin een aandeel bereikt boven de 90%.

Bericht in samenwerking met crypto365.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here