Apple verkoopt 12 miljoen iPads

Apple heeft in de eerste drie maanden van 2012 35,1 miljoen iPhones verkocht en 11,8 miljoens iPads. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend.

De verkoop van iPhones steeg daarmee met 88 procent, maar de groei voor de iPad was nog groter: 151 procent. Dit zorgde dan ook voor een omzet van 39,2 miljard dollar (29,7 miljard euro). Flink hoger dan de verwachte 36,8 miljard dollar. Er werd in het afgelopen kwartaal bovendien 11,6 miljard winst gedraaid.

Tim Cook, CEO van Apple, toonde zich erg enthousiast over de aanhoudende groei van de iPadverkoop. Ook liet hij weten dat Apple zich steeds meer inzet om de tablet ook op de zakelijke markt tot een groot succes te maken.

Nieuwe iPad

”We zijn ontzettend blij met een verkoop van ruim 35 miljoen iPhones en bijna 12 miljoen iPads. De nieuwe iPad kent een geweldige start en dit jaar zul je veel meer zien van de innovatie die alleen Apple kan leveren”, aldus Cook.
Apple maakte niet bekend welke invloed de nieuwe iPad precies op de totale verkoopcijfers heeft gehad. Dat product werd begin maart onthuld en later werd bekend dat er in het openingsweekend al drie miljoen exemplaren verkocht waren.

Bron: nu.nl

Vorig artikelAlle Wordfeud/Scrabble woorden met een Q
Volgend artikelNieuwe versie Microsoft Security Essentials 4.0

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in