Review: Aldi Wolfgang AT-AS50SE Smartphone

Vanaf zaterdag 28 september zal de Aldi weer een nieuwe smartphone verkopen van Wolfgang. Dit keer is er weer een phablet/ smartphone in de verkoop namelijk de nieuwe Wolfgang AT-AS50SE. Deze smartphone beschikt over een 5-inch Full HD scherm met een resolutie van 1920×1080 pixels.

Het toestel

De accu van het toestel heeft een vermogen van 2300mAh. De Wolfgang heeft verder mogelijkheid tot Tri Band GSM en Dual BAND UMTS. Zoals we gewend zijn van Wolfgang beschikt ook deze smartphone over een Dual sim mogelijkheid waardoor je twee simkaarten kan monteren. Één van deze simkaarten heeft de beschikking over een Micro-SIM aansluiting. Verder is de Wolfgang AT-AS50SE voorzien van een 13 megapixel camera met autofocus en dual led flits. Aan de voorkant is ook een krachtige camera aanwezig namelijk een 5 megapixel exemplaar. Het toestel meet de afmetingen 144×68.9×8.8 mm en weegt ongeveer 155 gram. Intern is er 16GB ROM aanwezig waarvan ongeveer 11GB beschikbaar is.

 

Het gaat hierbij dus zeker niet om een budget smartphone met matige specificatie’s. De smartphone kan goed concurreren met de huidige high-end smartphones.  Met zijn 339 euro is de AT-AS50SE zeker niet de goedkoopste Aldi-telefoon op de markt, maar wel de meest snelle en krachtigste.

Software

De smartphone draait op Android 4.2 met een aantal zeer interessante software functionaliteiten, wij zullen enkele software functies ook uitgebreid beschrijven in de review. Een zeer groot plus punt van de Wolfgang smartphone is dat Android bijna kaal wordt afgeleverd zonder eigen skin. Extra software zie je vaak bij de populaire smartphones van HTC en Samsung met HTC Sense en TouchWiz. Een stock Android versie is daarom ook zeker een voordeel aangezien je dan zelf kan bepalen welke programma’s en tools je er op wil hebben.

[alert type=”info”]Meer informatie over de smartphone? ga snel verder naar de volgende pagina van deze review. [/alert]

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Wolfgang AT-AS50SE

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelWolfgang AT-AS50SE smartphone: High-end voor 339 euro
Volgend artikelSamenwerking tussen HTC en Beats beëindigt

4 REACTIES

    • De mijne had dat iig niet, sommige apps die root-toegang vereisen deden het niet. Middels Framaroot nu wel root, en binnen paar minuutjes gepiept.

  1. Paar zaken: maak de volgende keer foto’s van het toestel met het scherm aan (nu zien we gewoon een zwarte doos). Ten tweede: zwakke punten zijn toch echt: géén 4G (en dat voor die prijs!) en géén mogelijkheid tot uitbreiden geheugen met (mirco)SD. Dat zijn toch echt twee achilleshielen imho! Omdat de toestellen verder niet in super-aantallen verkocht worden, zie vaak ook dat mogelijkheden om het toestel te rooten er ook amper zijn. Voor de Aldi Phablet (AT-AS53N) is bv ook nog geen (publieke) root beschikbaar…

    • hgoor,
      ik ben het geheel eens met de minpunten die je opnoemd!
      3G ipv 4G
      En inderdaad, vooral het missen van een extern geheugen (32 gb zou fijn zijn!)
      Aangezien de gsm, neem ik aan, al aardig wat geheugen onmeent als je foto’s
      maakt of videos!
      PLUS op mn eigen gsm, heb ik wel de 32gb sdhc kaart, wat als er wat mis gaat met dit
      toestel?? Ik laat al mijn meest belangrijke dingen op de 32 gb kaart staan..
      En uiteraard extra handig als je dingen wilt overzetten naar de pc bv..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in