Review: Aldi Wolfgang AT-AS50SE Smartphone

De Review

Op de vorige pagina’s zijn diverse details beschreven van de nieuwe Wolfgang AT-AS50SE, tijd voor de echte cijfers en de resultaten van diverse benchmark resultaten.  Tijdens de review zullen wij de toepassingen, functionaliteiten en mogelijkheden van deze smartphone uitgebreid testen. Ook zullen we de smartphone vergelijken met enkele andere smartphones waaronder de vorige Wolfgang modellen de diverse high end smartphones waaronder de Xperia Z, Galaxy S4 en HTC One.

DSC_0121_1600x1064

Uiterlijk

In vergelijking met de vorige Wolfgang smartphones heeft Wolfgang dit keer het uiterlijk geheel aangepast, en wat ons betreft is dat zeer goed gelukt. De Wolfgang AT-AS50SE heeft veel weg van de Xperia Z en de nieuwe Xperia Z1. De smartphone is voorzien beschikt over rechte hoeken en een dunne bezel rondom het scherm, hierdoor is de rand tussen het scherm oppervlak en behuizing minimaal, ook blijft hierdoor de smartphone compact. In vergelijking met de huidige Wolfgang Phablet de Wolfgang AT-AS53N heeft het uiterlijk een flinke stap vooruit gemaakt, de smartphone ziet er nu een stuk minder ‘goedkoop’ uit.

Opvallend is dat je de achterkant van de smartphone niet kan verwijderen, momenteel is het ook een trend bij de andere smartphone fabrikanten dus doet Wolfgang goed mee. Wel heeft de smartphone voldoende aansluit en connectie mogelijkheden. De simkaarthouder zit aan de bovenkant van het toestel en kan via de meegeleverd accessoire makkelijk gemonteerd worden in de smartphone, er is een mogelijkheid om een dual sim en micro Sim kaart te monteren.

DSC_0026_1600x1064

DSC_0075_1600x1064

Zijkanten

Aan de zijkant van de smartphone zijn diverse aansluit mogelijkheden aanwezig. Er is namelijk een volumeknop en aan/knop aanwezig, de aan en uit knop is in plaats van de bovenkant naar de zijkant verhuist, dit is een plus punt aangezien de smartphone beschikt over een 5-inch scherm kan je er normaal gesproken moeilijk bij, via de zijkant is de knop goed te bereiken en te bedienen.

DSC_0027_1600x1064

Aan de onderkant is een Micro USB aansluiting aanwezig, deze aansluiting heeft verschillende mogelijkheden waaronder opladen en de USB host functie, doormiddel van deze functie is het mogelijk om diverse apparaten aan te sluiten. Zo kan je zelfs een muis of toetsenbord aansluiten. De USB Host functie werkt via de meegeleverde micro-USB naar USB kabel. Je kan deze functie ook gebruiken om een externe HDD of USB te connecten om even snel foto’s te back-uppen?

Aan de bovenkant van de smartphone is de sim houder aanwezig, ook is er een microfoon aansluiting aanwezig. De bovenkant is zichtbaar op onderstaande afbeelding.

DSC_0091_1600x1064

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Wolfgang AT-AS50SE

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelWolfgang AT-AS50SE smartphone: High-end voor 339 euro
Volgend artikelSamenwerking tussen HTC en Beats beëindigt

4 REACTIES

    • De mijne had dat iig niet, sommige apps die root-toegang vereisen deden het niet. Middels Framaroot nu wel root, en binnen paar minuutjes gepiept.

  1. Paar zaken: maak de volgende keer foto’s van het toestel met het scherm aan (nu zien we gewoon een zwarte doos). Ten tweede: zwakke punten zijn toch echt: géén 4G (en dat voor die prijs!) en géén mogelijkheid tot uitbreiden geheugen met (mirco)SD. Dat zijn toch echt twee achilleshielen imho! Omdat de toestellen verder niet in super-aantallen verkocht worden, zie vaak ook dat mogelijkheden om het toestel te rooten er ook amper zijn. Voor de Aldi Phablet (AT-AS53N) is bv ook nog geen (publieke) root beschikbaar…

    • hgoor,
      ik ben het geheel eens met de minpunten die je opnoemd!
      3G ipv 4G
      En inderdaad, vooral het missen van een extern geheugen (32 gb zou fijn zijn!)
      Aangezien de gsm, neem ik aan, al aardig wat geheugen onmeent als je foto’s
      maakt of videos!
      PLUS op mn eigen gsm, heb ik wel de 32gb sdhc kaart, wat als er wat mis gaat met dit
      toestel?? Ik laat al mijn meest belangrijke dingen op de 32 gb kaart staan..
      En uiteraard extra handig als je dingen wilt overzetten naar de pc bv..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in