Review: Wolfgang AT-AS45Q2 Smartphone

Conclusie

Wolfgang heeft met de Wolfgang AT-AS45Q2 een goede opvolger op de markt gebracht van de populaire AT-AS45qHD smartphone. De AT-AS45Q2 heeft voornamelijk op gebied van connectiviteit een flinke voorsprong op de huidige smartphones van deze prijs categorie. Voornamelijk de dual sim connectiviteit en Quad core processor werken erg prettig met de smartphone. De Wolfgang AT-AS45Q2 is een goede mid-range smartphone welke verkocht zal worden voor een aantrekkelijke prijs; namelijk 189 euro.

DSC_0027

De AT-AS45qHD is over het algemeen een goede smartphone welke goed mee kan gaan met de huidige smartphone markt. Natuurlijk moet je het toestel niet vergelijken met de high-end smartphones van bijvoorbeeld Samsung en HTC. Maar wanneer gebruik je de volledige kracht van een smartphone? en de volledige 2/3GB aan RAM, in een normale situatie nauwelijks. Daarom is de Wolfgang AT-AS45Q2 een zeer verstandige keus welke vooral voor het geld zeer aantrekkelijk is.

Over het geheel genomen is de Wolfgang geschikt voor mensen die een telefoon willen hebben met een goed scherm, veel internetten en dual sim/ belfunctionaliteiten gebruiken en niet te veel willen betalen voor een telefoon. De telefoon is minder geschikt voor mensen die kwalitatief veel foto’s willen maken en de nieuwste high-end games op hun mobiel willen spelen.

Prestaties

De Wolfgang AT-AS45Q2 is vooral een verbetering ten opzichten van de vorige Wolfgang AT-AS45qHD, de grootste verbeteringen zijn zichtbaar in de kloksnelheid en processor van de smartphone. De Wolfgang is geklokt op een snelheid van 1,5Ghz en draait op veel Cortex A7 cores. het is wel jammer dat er geen Full HD scherm aanwezig is, maar indien dit wel van toepassing was zal de prijs ook een flink stuk omhoog gaan.

Voor het geld is het een prima scherm resolutie maar een HD of zelf Full HD resolutie werkt persoonlijk net iets fijner. Maar 189 euro voor een Full HD smartphone?, die zijn er nauwelijks. In vergelijking met de goedkopere Moto G doet de Wolfgang het goed met een extra dual sim functionaliteit, MicroSD slot en interne opslag. Ook de processor van de Wolfgang smartphone is net iets sneller als die van Motorola. Het is nu wachten op Android 4.4, de nieuwe Android 4.4 versie gaat namelijk beter op met de hoeveelheid RAM waardoor het toestel vooral een stuk sneller kan draaien met minder resources.

Sterke punten

  • Prijs/kwaliteit verhouding
  • Dual SIM
  • Goedkoop in de markt
  • 3 megapixel front camera
  • 8 megapixel achter camera met flits
  • Verbeterde chipset
  • Quad Core
  • Stock Android

Verbeter punten

  • Beschikbaarheid, moeilijk te verkrijgen
  • Weinig vernieuwing ten opzichten van AT-AS45qHD

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Wolfgang AT-AS45Q2:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De smartphone
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Hardware en vergelijking
Pagina 5: Benchmark en snelheid
Pagina 6: Software
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelAfbeeldingen Samsung Galaxy S5 opgedoken
Volgend artikelBitcoin zakt opnieuw naar dieptepunt

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in