Review: Wolfgang AT-AS55HD Smartphone

Vanaf zaterdag 12 april zal de Wolfgang via de Aldi weer een nieuwe smartphone verkopen, het gaat hierbij om de nieuwe Wolfgang AT-AS55HD smartphone. De Android smartphone van Wolfgang heeft de beschikking over een  5,5-inch scherm met een resolutie van 1920×1080 pixels. Ook is er een 1,7hz quad core processor aanwezig gebaseerd op de Cortex A7 chipset. 

Wolfgang-AT-AS55HD

Het Toestel

De Wolfgang AT-AS55HD beschikt over een 5,5-inch Full HD scherm met een resolutie van 1920×1080 pixels. De smartphone wordt aangedreven door een 1.7Ghz quad core processor gebaseerd op de MediaTek MT6588 chipset. Er zijn vier cores aanwezig welke zijn geklokt op een snelheid van 1,7Ghz. De MediaTek Mt6588 chipset wordt ondersteund door 2GB aan RAM en 8GB intern geheugen. De interne capaciteit van 8GB kan je via een microSD kaartje uitbreiden tot maximaal 32GB.

Verder heeft de Wolfgang smartphone diverse aansluitingen waaronder een dual sim mogelijkheid, hierdoor kan je twee sim kaarten monteren en ook afhankelijk van elkaar gebruiken. Verder beschikt de smartphone over Bluetooth 4.0, WiFi B/G/N en GPS/A-GPS. De smartphone beschikt tevens over een 13 megapixel camera aan de achterzijde en een 2 megapixel front camera. Qua accessoires wordt de smartphone geleverd met een flipcover en stylus. Wolfgang heeft de smartphone uitgerust met een 3G gsm verbinding, helaas is er geen mogelijkheid tot een 4G verbinding mogelijk.DSC_0323

Software

De smartphone draait op Android 4.2 met zeer minimale aanpassingen waardoor de smartphone zo goed als een stock Android versie draait. Verder zijn er zeer weinig aanpassingen gedaan door Wolfgang. Meer informatie over de software functionaliteiten is uitgebreid beschreven in deze review.

Beschikbaarheid

Vanaf zaterdag 12 april zal de smartphone verkocht worden voor een bedrag  van 279 euro. In vergelijking met de vorige smartphone is de Wolfgang AT-AS55HD een stuk duurder, maar gezien de specificaties is er  zeker verbetering zichtbaar. Vooral het Full HD scherm is een flinke vooruitgang ten opzichten van de goedkopere mid-range Wolfgang smartphones.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Wolfgang AT-AS55HD:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De smartphone
Pagina 3: Behuizing en uiterlijk
Pagina 4: Scherm kwaliteit
Pagina 5: Benchmark en snelheid
Pagina 6: Software en camera
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
Betrouwbaarheid
Mogelijkheden
Software
Prijs/ Kwaliteit
Vorig artikelXperia E1 vandaag te koop voor 129 euro
Volgend artikelOnePlus One komt ook naar Nederland
review-wolfgang-at-as55hd-smartphoneDe Wolfgang AT-AS55HD is zeker niet een van de goedkoopste smartphones maar voor het bedrag een prima smartphone waarbij je relatief weinig hoeft in te leveren ten opzichten van de duurdere topmodellen.

3 REACTIES

  1. Op pagina 6 lees ik: “De Wolfgang smartphone is uitgerust met Android 4.2, helaas niet de nieuwe Android 4.4 update. Maar wie weet wellicht voor de toekomst.” Het lijkt me dat AT-technologies het weet. Rechtstreeks van hen: “De 55 HD gaat niet voorzien worden van android 4.4 helaas”.

    Goed dat het ontbreken van 4G, NFC en draadloos opladen wordt genoemd, echter Wifi-direct en DLNA lijken me ook nog wel vermeldenswaardig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in