Review: Wolfgang AT-AS55HD Smartphone

Conclusie

De Wolfgang AT-AS55HD is een hele goede smartphone, laten we daar in ieder geval mee beginnen. We durven het zelfs wel aan om te zeggen dat dit hardwarematig en softwarematig de beste smartphone is die Wolfgang op de markt heeft gebracht. Als je alle onderdelen individueel bekijkt, is de Wolfgang AT-AS55HD een prima smartphone welke richting de mid-range/ high-range smartphone gaat. Vooral in combinatie met de stock Android ROM weet de smartphone prima resultaten neer te zetten, ook de benchmark resultaten zijn zeer verrast voor een mediatek chipset. De Wolfgang AT-AS55HD wordt compleet geleverd inclusief een stylus en flipcase. De montage van de flipcase is in de praktijk wat ongewoon maar zorgt alsnog voor een prima werking.

Wolfgang-AT-AS55HD

Over het geheel genomen is de Wolfgang geschikt voor mensen die een telefoon willen hebben met een goed en helder groot scherm, veel internetten en dual sim/ belfunctionaliteiten gebruiken en niet te veel willen betalen voor een telefoon. Voor de gemiddelde Android gebruiker bevat de Wolfgang AT-AS55HD over prima performance en voldoende mogelijkheden. Vooral de dual sim mogelijkheid is een zeer groot plus punt voor een smartphone. Helaas is niet alles perfect aan de Wolfgang AT-AS55HD, zo is het jammer dat de Wolfgang smartphone niet beschikt over een 4G mogelijkheid, wel is er natuurlijk WiFi, GPS en 3G aanwezig. Ook NFC en draadloos opladen ontbreken.

Prestaties

De smartphone beschikt over een snelle chipset al blijft de GPU wel achter in vergelijking met de concurrentie, ondanks de magere GPU is deze alsnog geschikt voor de standaard taken en verschillende grafische handelingen, het is zeker niet zo dat de GPU slecht is, al is er verbetering mogelijk in vergelijking met de CPU performance. De CPU doet het vooral in de benchmark resultaten erg goed, en in de praktijk werkt deze ook soepel, snel en vooral erg stabiel.

Al met al is het Wolfgang gelukt om voor een lage prijs een prima smartphone op de markt te brengen met een Full HD scherm van 1920×1080 pixels. De Wolfgang AT-AS55HD is zeker niet een van de goedkoopste smartphones maar voor het bedrag een prima smartphone waarbij je relatief weinig hoeft in te leveren ten opzichten van de duurdere topmodellen.

Sterke punten

  • Full HD scherm resolutie
  • CPU
  • Dual Sim
  • Goedkoop in de markt
  • Quad Core
  • Stock Android
  • Zeer licht en dun
  • Meegeleverde flip cover

Verbeter punten

  • Geen 4G ondersteuning
  • Weinig accessoires ( wel een meegeleverde cover)

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Wolfgang AT-AS55HD:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De smartphone
Pagina 3: Behuizing en uiterlijk
Pagina 4: Scherm kwaliteit
Pagina 5: Benchmark en snelheid
Pagina 6: Software en camera
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
Betrouwbaarheid
Mogelijkheden
Software
Prijs/ Kwaliteit
Vorig artikelXperia E1 vandaag te koop voor 129 euro
Volgend artikelOnePlus One komt ook naar Nederland
review-wolfgang-at-as55hd-smartphoneDe Wolfgang AT-AS55HD is zeker niet een van de goedkoopste smartphones maar voor het bedrag een prima smartphone waarbij je relatief weinig hoeft in te leveren ten opzichten van de duurdere topmodellen.

3 REACTIES

  1. Op pagina 6 lees ik: “De Wolfgang smartphone is uitgerust met Android 4.2, helaas niet de nieuwe Android 4.4 update. Maar wie weet wellicht voor de toekomst.” Het lijkt me dat AT-technologies het weet. Rechtstreeks van hen: “De 55 HD gaat niet voorzien worden van android 4.4 helaas”.

    Goed dat het ontbreken van 4G, NFC en draadloos opladen wordt genoemd, echter Wifi-direct en DLNA lijken me ook nog wel vermeldenswaardig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in